17 aprilie 2008

Istoria NOKIA

Nokia este o companie finlandeza de telecomunicaţii mobile, iar la nivel mondial este cel mai mare producator de telefoane mobile. Nu vom spune prea multe detalii despre Nokia in sine, ci despre evolutia companiei. Totul incepe in 1865, cand apare prima fabrica de hartie Nokia, in 1898, se creeaza Uzinele Finlandeze de Cauciuc, iar in 1912, apar si uzinele de cabluri. In 1970 Nokia produce aparate destinate transmisiei. La inceputul anului 1970 Nokia infiinteaza o retea de telefonie mobila destinata conectarii de telefoane de masina la reteaua publica. Mobira Talkman este lansat în 1984 fiind primul telefon transportabil. Primul telefon produs de Nokia care putea fi tinut în mâna a apãrut în 1987 si se numea, Mobira Cityman.





Greutatea aparatelor avea si ea un avant puternic: Mobira Senator (1982) cantarea 8 kg, Talkman (1984) avea 5 kg iar Cityman (1987) avea 800 grame cu tot cu baterie. Spre sfarsitul anilor 1980, Nokia devine al treilea mare producator european de televizoare, si in tot acest timp se bucura si de succesul productiei de receptoare de satelit si anvelope. In luna mai 1990, Nokia face o alegere destul de riscanta. Lasa toate celelalte productii si se axseaza pe productia telefoanelor mobile si telecomunicatii. Pe 1 iulie 1990, premierul finlandez face primul apel telefonic intr-o retea comerciala GSM de pe un aparat bineinteles NOKIA. Anii '90 - anii in care s-au facut cele mai multe descoperiri: Anul 1992 marcheaza intrarea pe piata a seriei de telefoane portabile Nokia 100, destinat tuturor retelelor analogice, dar si a lui Nokia 1011, primul telefon mobil digital destinat retelelor GSM. 1994 - Are loc primul apel prin satelit efectuat vreodata în lume - la realizarea acestuia se foloseste un terminal GSM marca Nokia. In 1995 apare pe piata Nokia 2110 care dispune de baterie cu vibratie. In anul 1996 se lanseaza telefonul Nokia 6110, primul telefon care are instalat jocul Snake. In 1999 Nokia lanseaza 7110 primul terminal din lume care oferă WAP permite accesarea internetului direct de pe ecranul telefonului, dar si unul dintre cele mai cunoscute terminale Nokia 3310. In 2000, lanseaza serviciul de Mesaje Multimedia , urmatoarea generatie de mesagerie mobila. In 2002 apar Nokia 6310i, Nokia 6650 primul telefon 3G si Nokia 5510 primul telefon mobil cu MP3 player din istorie. In anul 2004 se lanseaza Nokia N-Gage, In anul 2005 se lanseaza Nseries, modele destinate pasionatilor de muzica, fotografie digitala si celor care doresc sa vizioneze emisiuni TV pe mobil. Tot in anul 2005 este vandut telefonul Nokia cu numarul 1 miliard un Nokia 1100, în Nigeria.

Horton hears a who! Trailer

Chiar daca inca nu am vazut acest film, mi se pare f interesant. Prezinta povestea unui elefant (Horton), care aude un strigat slab dintr-un fir de praf. Acest fir de praf ascunde un intreg oras, Who-ville. Chiar daca este considerat nebun de catre vicini, Horton decide sa salveze aces fir de praf pentru ca "o persoana este totusi o persoana, indiferent cat de mica ar fi". Alta fraza interesant zisa de Horton in film zice ca: "Daca ai fi undeva in spatiu si te-ai uita in jos la locul acesta unde ne aflam, si noi am fi asemeni firelor de praf". Un film de desene animate care te va bine-dispune, dar totodata te va pune pe ganduri.


16 aprilie 2008

Yong-Seong Kim si player-ul lui


Yong-Seong Kim este designerul acestui mp3 player. Dupa nume iti dai seama ca nu e neamt, dar nici chinez nu pot sa zic ca e pentru ca nu stiu. Ca o parere personala cred ca e japonez, ca astia fac tot felul de dracii care mai de care mai ciudate/utile. Deci, vrei sa asculti mp3-uri? N-ai decat. Vrei sa asculti cd-uri? "Bagi" si cd-uri. Din cate sopteste lumea, e prototip, dar nu m-ar mira daca n-ar fi. Dispune de USB, microfon (il folosesti si ca reportofon), un mic display LCD, si niste butonase destul de dragute. Inutil sau nu? Noi zicem ca e un pic cam inutil. De ce? Pai daca stai sa te gandesti, e mp3 player totusi, iti poti converti muzica de pe cd-ul normal, in mp3 si gata. Si a doua mica problema mai este ca: iti iei cd-uri cu tine sa zicem, pleci la munte, in tren ce faci? Asculti muzica. Dar la cd? Stai asa, sa ies pe coridor, da-te mai incolo, stai putin.....nu ma pot uita pe geam ca imi atrage atentia invartitul cd-ului, bineinteles ca te va atrage si faptul ca vei vrea sa opresti melodia cu ..."mana" :) Hai zii ca nu e asa....

Interesante













Cauta pe Google direct de aici